Börjar morgonen på en bilverkstad

Börjar morgonen på en bilverkstad

Morsning korsning!

Tydligen så börjar jag jobba sent idag, det var inget som jag visste om eller som jag hade önskat. Anledningen till att det blir en sen dag på jobbet beror på att jag sitter fast här på en bilverkstad i Borlänge, inte av fri vilja ska tilläggas. Jag pendlar alltid med en kollega till arbetet och den här veckan var det hans tur att köra, vilket skulle visa sig bli förödande. Klockan 7 blev jag upphämtad utanför hemmet, då stod min kollega med tutan nertryckt till golvet kändes det som. Det är tur att jag inte har några grannar nära mig för då hade det blivit ett himla liv här kan jag lova. Hursomhelst så började bilen rulla från Grängesberg och allting gick som det brukar. Jag satt i passagerarsätet med min kaffe och frukostmacka, samtidigt som min kollega försökte äta sin smörgås samtidigt som han manövrerade bilen. Varje gång vi åker till Borlänge så är det alltid samma rutiner, de första minuterna är det helt tyst i bilen. Ingen är särskilt morgonpigg utan det behövs en hel del kaffe innan någon av oss kommer igång, men sen blir det livat. När vi har fått i oss lite energi så börjar det hända grejer i huvudet, då åker radion på och vi börjar tjöta om allt möjligt. Idag började motorlampan blinka när vi var mitt emellan Grängesberg och Blekinge. Med tanke på att det inte finns någon bilverkstad på den vägen så drabbades vi lite av panik. Vi lyckades mirakulöst nog ta oss närmare Borlänge innan bilen havererade totalt, faktum är att vi kom ändra fram till en bilverkstad. Jag sitter här och dricker ytterligare en kopp kaffe medans min kollega har full panik över sin bil som just nu är inne för lagning. Vi har ringt chefen som erbjöd sig att komma och hämta oss om det skulle ta lite för lång tid, men förhoppningsvis löser det sig ganska snart här.


Kommentarer är stängda.